Як зробити 3D-голограму для смартфона, планшета або телевізора


Пропонуємо вам декілька варіантів того, як дуже просто зробити голограмне зображення або відео. Загалом принцип створення голограми схожий - вам треба зробити голограмний проектор і поставити його на екран смартфона, планшета чи телевізора, де показується спеціально підготовлене зображення (рухоме або статичне). Зображення відбивається від стінок проектора і формує зображення, яке ніби висить в повітрі.
Для смартфонів і планшетів є чимало додатків для голограм. Вам достатньо запустити додаток і встановити зроблений вами проектор на екран. Доволі популярний додаток Vyomy 3D Hologram Projector.  Ви можете також самостійно створювати відео для голограм. В ютубі є чимало відео про це. Введіть в пошуку "How to make video for holographic Pyramid".

Що таке проектор для голограм і як його зробити? Проектор робиться з прозорого матеріалу і зазвичай має форму зрізаної піраміди. Матеріалом для проектора може бути якийсь прозорий пластик. Якщо ви маєте робити голограми на смартфоні чи планшеті, то можете використати прозорі пластикові коробки від CD чи DVD. На одному з відео показаний найпростіший варіант - проектор зроблений з горловини пластикової пляшки (щоправда для цього потрібна пляшка з квадратним перерізом).

Для монітора чи телевізора треба шукати пластикові пластини більшого розміру. Зауважте, що голограмний проектор не має бути занадто важким, щоб не тріснула поверхня екрану.

Голограмні проектори можуть бути не тільки пірамідальні, а й іншої форми. Нижче ви можете побачити відео де показано такий проектор.

Розпочнемо з проекторів пірамідальної форми. Ось перший варіант. Тут проектор зроблено з прозорої пластикової коробки від CD.  Вирізаємо 4  шматочки пластику в формі рівнобічної трапеції, кут між основою і бічними сторонами якої 54° (див. малюнок):
Ви можете вирізати трапеції інших розмірів, головне щоб кут був 54°.
Далі дивимось відео:

Якщо відео англійською мовою, ви можете увімкнути українські субтитри.
Звичайно, якість розпізнавання англійської мови і англо-український переклад ще не досконалі, але суть зазвичай можна зрозуміти.
Якщо ви не знаєте як вмикати українські субтитри, подивіться цю коротеньку інструкцію>>>

Схоже відео, але тут зроблено голограму для 32" монітора. В даному випадку треба робити піраміду більших розмірів:


Ось відео, де голограмний проектор зроблено з пластикової пляшки (з квадратним перерізом):

Тут голограмний проектор не пірамідальної форми. Для такого проектора потрібно підготувати інше зображення.