Прості експерименти з повітряними кульками

Відео демонструє три прості цікаві експерименти які можна зробити з повітряною кулею. 1. Канцелярською кнопкою можна легко пробити повітряну кульку. Я якщо щільно розкласти багато кнопок вістрям доверху, то чи легко буде пробити кульку? Відповідь - набагато важче, тому що навантаження рівномірно розподіляється на всі вістря кнопок. І чим більше кнопок, тим важче пробити кульку.

2. Змішуємо оцет і соду так як показано на відео і в результаті наберемо повну кульку вуглекислого газу CO₂.

3. Спробуємо потримати над вогнем надуту кульку - вона лусне. А якщо наповнити кульку водою і піднести до вогню?

Увага! Будьте обережними при проведені цих експериментів!


Якщо відео англійською мовою, ви можете увімкнути українські субтитри.
Звичайно, якість розпізнавання англійської мови і англо-український переклад ще не досконалі, але суть зазвичай можна зрозуміти.
Якщо ви не знаєте як вмикати українські субтитри, подивіться цю коротеньку інструкцію>>>


Подібні запити: Цікаві експерименти з фізики. Надувна кулька і свічка. Интересные эксперименты с физики! Цікаві наукові експерименти для учнів. Цікаві наукові експерименти для дітей. Що інтересного можна зробити з надувним шаром? Надувний шарік. Интересные эксперименты в школе. Интересная физика. Цікава фізика. Як робити досліди в школі. Як зробити цікавий експеримент в школі? Як отримати вуглекислий газ? Как получить углекислый газ? Що буде якщо змішати соду і уксус? Что будет если смешать соду и уксус?