Як отримати водень в домашніх умовах?


У невелику пластикову ємність помістити дві металеві пластини, розділені ізоляційним матеріалом (ізолентою, наприклад). Залити цю ємність водою, що змішана з содою.
Ємність щільно закриваємо, попередньо вивівши назовні клеми від пластин і трубку для виходу газів. До клем підключаємо 9-вольтову батарею для запуску процесу електролізу. Під час електролізу вода розпадається на кисень і водень. Щоб зробити експеримент цікавішим, вивідну трубку опустимо в мильну воду. Гази будуть виходити через трубку і надувати мильні бульбашки. Можна піднести запальничку до цих бульбашок і вони вибухнуть.

Увага! В даному експерименті ми маємо справу з вибухонебезпечними речовинами, тому будьте обережні!


Якщо відео англійською мовою, ви можете увімкнути українські субтитри.
Звичайно, якість розпізнавання англійської мови і англо-український переклад ще не досконалі, але суть зазвичай можна зрозуміти.
Якщо ви не знаєте як вмикати українські субтитри, подивіться цю коротеньку інструкцію>>>

Ще один варіант, більш досконалий. Основу генератора становлять пластинки з нержавіючої сталі, вода і електроліт. В якості електроліта тут використано гідроксид калію (KOH). Можна використовувати й інші електроліти (морська та звичайна сіль, оцет, сода і т.д.).



Подібні запити: Як видобувати водень! Як добути водень власноруч! Как получить водород в домашних условиях? Як зробити водневий генератор? Как сделать водородный генератор? Как добыть водород? Отримання водню шляхом електролізу. Електроліз. Получить водород в процессе электролиза.