Як зробити неньютонівську рідину?


Неньютонівська рідина надзвичайно цікава штука. Якщо її залишити в спокої, вона поводиться як звичайна рідина. Але якщо на неї якимось чином подіяти - розмішати, вдарити - то вона тимчасово поводиться як тверде тіло. І чим різкішим буде рух, тим твердішою стане ця рідина.
По такій рідині може навіть пробігтись людина (звичайно, якщо буде швидко бігти і при цьому інтентивно бити ступнями по поверхні).

Неньютонівську рідину можна зробити навіть вдома. Є кілька варіантів. Можна змішати буру (Borax), клей і воду. Як це робиться? Дивіться тут>>>

А можна зробити зі звичайного крохмалю. Ось цей варіант ми й спробуємо. Нам знадобиться лише треба змішати крохмаль і воду. Скільки треба крохмалю і води - вирішуйте на власний розсуд, в залежності від того наскільки густу ви хочете отримати рідину. Але не робіть занадто рідку суміш, бо всі неньютонівскі властивості тоді зникнуть.

Дехто рекомендує додавати до цєї суміші клей ПВА.

Для кращого ефекту додайте до рідини барвник (синьку, наприклад).

Все магічний слиз готовий! Можете бавитись!


Якщо відео англійською мовою, ви можете увімкнути українські субтитри.
Звичайно, якість розпізнавання англійської мови і англо-український переклад ще не досконалі, але суть зазвичай можна зрозуміти.
Якщо ви не знаєте як вмикати українські субтитри, подивіться цю коротеньку інструкцію>>>


Подібні запити: Як зробити іграшку Goo? Як зробити Лизуна? Как сделать Лизуна? Как сделать неньютоновскую жидкость. Как сделсть игру магическую слизь? Що можна зробити з крохмалем. Цікаві властивості крохмалю. Интересные свойства крохмала. Цікаві фізичні експерименти. Интересные эксперименты на уроке физики. Цікаві експерименти на уроці фізики. Що буде, якщо змішати крохмаль з водою?