Як зробити ультра-зелений слиз?


Як зробити ультра-зелений слиз?
Відео показує як зробити прозору яскраво-зелену субстанцію схожу на мутагенний слиз з мультфільму "Черепашки-Ніндзя". Для цього нам знадобиться прозорий шкільний клей, кілька капель харчового барвника, бура (Borax) і вода.
В посудину наллємо 250 мл. води і додамо туди пів чайної ложки бури.  Добре розмішаємо.

В іншу посудину наллємо 120 мл. води і 150 мл. прозорого шкільного клею. Добре розмішаємо. Потім капнемо туди 2 каплі зеленого барвника і 5 капель жовтого. Також добре розмішаємо.

Тепер зіллємо суміші з обох посудин, розмішаємо. Все, слиз готовий!

В результаті отримаємо неньютонівську рідину, яка твердіє в русі і розтікається в стані спокою. Ми вже описували як подібну речовину (щоправда не прозору) робити з води і крохмалю. Якщо забули - заходьте сюди>>>

Але повернімося до нашого експерименту. Якщо ви робите цей слиз як забаву для дітей, подбайте, щоб він був не токсичним. Використовуйте дозволені харчові добавки. Перевірте, чи в шкільному клеї нема токсичних речовин. Навіть якщо слиз буде нетоксичним, наглядайте, щоб діти його не їли!

Не кращого ефекту, слиз підсвічують, для цього підійдуть світлові неонові трубочки (як показано на відео). Їх можна знайти в іграшкових магазинах. Можна використати й інші варіанти підсвітки - поекспериментуйте!


Якщо відео англійською мовою, ви можете увімкнути українські субтитри.
Звичайно, якість розпізнавання англійської мови і англо-український переклад ще не досконалі, але суть зазвичай можна зрозуміти.
Якщо ви не знаєте як вмикати українські субтитри, подивіться цю коротеньку інструкцію>>>