Вода і динамік. Як зробити дивовижний ефект?


Вода і динамік. Як зробити дивовижний ефект?
Ефект, який ви бачите, не можна побачити неозброєним оком. Ефект працює через камеру з частотою 24 кадри за секунду. Щоб побачити такий ефект без камери, треба проводити його в темряві, при цьому має бути ввімкнений стробоскоп на 24 спалахи за секунду.
Для цього експерименту знадобиться:

  • Камера, що знімає з частотою 24 кадри/сек.
  • Активний динамік.
  • Джерело води (кран).
  • Гнучкий гумовий шланг.
  • Програма чи додаток, на вашому гаджеті чи комп’ютері (до якого підключено динамік), що може генерувати звуки різних частот (є також онлайн-генератори, наприклад http://www.onlinetonegenerator.com). Можна також використовувати спеціальний пристрій який генерує потрібну частоту (на відео показаний саме цей варіант).

Спустимо шланг повз динамік так, щоб шланг торкався динаміка. Кінець шланга має висіти на 3-5 см. нижче за нижній край динаміка. Для кращого контакту шланга з динаміком, в місці їхнього дотику приклейте їх скотчем. Контакт динаміка і шланга є дуже важливим, бо для експерименту потрібно, щоб коли вібрує динамік, разом з ним вібрував і шланг.

Тепер включимо звук на частоті 24Гц. і на камеру ми можемо бачити ефект. Якщо частоту генератора зробити 23Гц, то побачимо ефектде хвильки рухаються в зворотньому напрямку. При частоті 25Гц. - хвильки рухатимуться вперед.


Ще одне подібне відео цього автора: