Підслуховування через скло. Лазерна передача звуку


Підслуховування через скло. Лазерна передача звуку
Дізнайтеся, як передавати звук через лазерний промінь. Ця технологія давно використовується для підслуховування розмов кріз скло.
Вам знадобиться: фоторезистор, лазерна ручка-указка, два штативи, мікрофонний кабель, компьютер (ноутбук) з програмою для запису звуку.

Прикрутимо один кінець дроту до контактів фоторезистора. Інший кінець дроту (з штекером) підключимо до комп’ютера. На комп’ютері ввімкнемо програму для запису звуку. Коли будемо наводити лазер на фоторезистор, рівень звуку зростає. Все, тепер можна починати наш "шпигунський проект".

На одному штативі зафіксуйте лазерну ручку, на іншому - фоторезистор. Направте промінь так, щоб він, відбиваючись від скла, потрапляв точно на фоторезистор. Тепер, якщо хтось за склом почне говорити , або стукати по склу, воно буде вібрувати і таким чином відхиляти промінь від фоторезистора. Ці коливання і будуть формувати звук, який ви зможете почути на комп’ютері.


Якщо відео англійською мовою, ви можете увімкнути українські субтитри.
Звичайно, якість розпізнавання англійської мови і англо-український переклад ще не досконалі, але суть зазвичай можна зрозуміти.
Якщо ви не знаєте як вмикати українські субтитри, подивіться цю коротеньку інструкцію>>>