Розрахувати висоту будь-якого великого об'єкта!

Розрахувати висоту будь-якого великого об'єкта!
Відео покаже вам, як розрахувати висоту будь-якого великого об'єкта без необхідності підніматися на нього! Є різні варіанти як це зробити, але даний варіант доволі оригінальний.
Вам знадобиться якась дзеркальна рівна пластина. Зробіть на ній якусь міточку. Покладіть її на землю. Відходьте від пластини доки не побачите в ній відображення верхньої точки вимірюваного об’єкта і щоб вона співпадала з міткою на пластині. Зафіксуйте свої положення. Відміряйте відстань від вашого положення до мітки на пластині. Далі відміряйте відстянь від мітки на пластині до вимірюваного об’єкта. Також вам знадобиться виміряти відстань від землі до рівня ваших очей.

Як розрахувати відстань - дивіться на відео. Але мушу зауважити, що вимірювання пальми буде не зовсім точним, бо крізь листя буде важко побачити найвищу точку дерева. Цей варіант вимірювання мабуть краще підійде до вимірювання будівель.


Якщо відео англійською мовою, ви можете увімкнути українські субтитри.
Звичайно, якість розпізнавання англійської мови і англо-український переклад ще не досконалі, але суть зазвичай можна зрозуміти.
Якщо ви не знаєте як вмикати українські субтитри, подивіться цю коротеньку інструкцію>>>


Подібні запити: Урок геометрії на природі. Як застосувати геометрію в реальному життя. Як за допомогою законів геометрії визначити висоту дерева чи будинку? Цікава геометрія. Занимательная геометрия. Урок геометрии на природе. Интересные примеры использования законов геометрии.